Ανακαλύπτοντας τις άγνωστες Φιλιππίνες! Bohol - Panglao και ολίγον Cebu.

2019-01-30

Την επόμενη μέρα φεύγαμε από την παραλία Dumaluan με κατεύθυνση τον ποταμό Loboc που ήταν και από τα ομορφότερα μέρη που επισκεφθήκαμε στο νησί.

Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη ειδικότερα μόλις φτάσαμε κοντά στον ποταμό και πριν ξεκινήσουμε σταματήσαμε για να γεμίσουμε βενζίνη σε τιμή τα 51 πέσος το λίτρο, δηλαδή 0,85 € λεπτά ,τιμή εξαιρετικά καλή που σε συνδυασμό με την ελάχιστη κατανάλωση που είχε το scooter έκανε πολύ οικονομικό το κόστος μετακίνησης μας.

Όταν όλοι φοράνε καλοκαιρινά και εσύ είσαι άρρωστος και φοράς μπουφάν!!Βέβαια οι μπόρες ήταν συχνές σε όλη την διαδρομή.

Είχαμε κλείσει ένα μόλις βράδυ στο Water to forest ecolodge που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ποτάμι με μόλις 3 διαθέσιμα ξύλινα σπιτάκια με πανέμορφη σχεδίαση αλλά και ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο.

Το σπουδαιότερο μένοντας κοντά στο ποτάμι το βράδυ θα δείτε να περνάνε πυγολαμπίδες που είναι πραγματικά υπέροχες. Μικρές σαν μέλισσες αναβοσβήνουν στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας το φώς τους ως μέσω επικοινωνίας αλλά και για την ανεύρεση θηλυκού, όποιο καταφέρει να κρατήσει περισσότερη ώρα την λάμψη του έχει και περισσότερες πιθανότητες να εντυπωσιάσει κάποια θηλυκό!

Υπάρχουν και εκδρομές που γίνονται στο ποτάμι το βράδυ τα λεγόμενα fireflies tour όμως αν μένετε δίπλα δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να τις δείτε καθώς πάνε παντού.

Φτάνοντας όλοι μας είχαμε εντυπωσιαστεί από το μέρος και δεν σταματούσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο. Καλές οι παραλίες όμως η ενδοχώρα του νησιού Bohol μας εντυπωσίασε τόσο πολύ με την ομορφιά της .

Στις 14:00 φύγαμε εγώ και ο Μπάμπης για να κάνουμε ένα Sup tour στο ποτάμι, δηλαδή βόλτα πάνω σε σανίδα.

Η εταιρεία που το διοργανώνει βρισκόταν πολύ κοντά στο κατάλυμα μας και στεγάζεται σε ένα ακόμα υπέροχο χώρο για την διαμονή σας το Fox & the Firefly Cottages που διαθέτει μικρά σπιτάκια με όμορφη διακόσμηση και εξαιρετικό εστιατόριο.
Δεν είχαμε παρόμοια εμπειρία από σανίδα και είχαμε άγχος μήπως και δεν καταφέρουμε καν να σταθούμε όρθιοι, πόσο μάλλον να διασχίσουμε 8 χιλιόμετρα μέχρι τους καταρράκτες Busay falls.
Αρχικά ξεκινήσαμε με κάποιες οδηγίες για το πώς θα σταθούμε πάνω σε αυτήν και αν πέσουμε πως θα ανεβούμε.

Το τοπίο ήταν πανέμορφο και η ενέργεια που δίνει η ηρεμία του ποταμού ότι πρέπει για να χαλαρώσουμε.
Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα για να ισορροπήσει κάποιος αλλά αρκετά δύσκολο το να κάνεις κουπί και να διασχίσεις τόσο μεγάλη απόσταση, ειδικά στην αρχή και με κόντρα το ρεύμα που έκανε δύσκολη την προσπάθεια μας.

Βέβαια έφταιγε και ότι ήμουν αρκετά αδύναμος από τον πυρετό που είχα περάσει την προηγούμενη νύχτα, οπότε έχοντας διανύσει περίπου 2 χιλιόμετρα ζήτησα από το παιδί που μας συνόδευε να γυρίσουμε πίσω σιγά σιγά, άλλωστε είχαμε ζήσει την εμπειρία και ανυπομονούσαμε να απολαύσουμε το γεύμα που περιλάμβανε η εκδρομή μας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με σούπα ,εγώ προτίμησα την αγαπημένη μου σούπα Pho με καταγωγή από το Βιετνάμ και στην συνέχεια γαρίδες με καυτερή σάλτσα. Το αποκορύφωμα ήταν το γλυκό με βατόμουρο που θύμιζε πολύ τσιζκέικ.

Όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο είχαν ηδη περάσει 4 ώρες και ήμασταν κουρασμένοι αλλά και χορτάτοι! Καθίσαμε για ένα τσάι στην υπαίθρια τραπεζαρία του ξενοδοχείου περιμένοντας το σκοτάδι που θα έφερνε τις πυγολαμπίδες! Έτσι και έγινε πρώτα ήρθε μια μόνη της και έπειτα ακολούθησαν και άλλες, βέβαια δεν ήταν τόσες πολλές όσο θα θέλαμε αλλά ήταν άκρως εντυπωσιακές. Κάθε μας προσπάθεια για να τις αποθανατίσουμε σε βίντεο και φωτογραφίες δεν στέφθηκε με επιτυχία και αρκεστήκαμε στο να τις θαυμάζουμε.

Επιτέλους εκείνη την νύχτα κοιμηθήκαμε χωρίς την συνοδεία από το κακάρισμα από τα κοκόρια,παλεύοντας όμως προσωπικά ακόμα ένα βράδυ με τον πυρετό που έφτασε μέχρι και τους 40 βαθμούς!!!

Αφού το ξεπέρασα και αυτό έχοντας πάντα την βοήθεια της Βασούλας μου, ξύπνησα αδύναμος αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα παρατούσα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να είσαι άρρωστος σε ταξίδι όμως όλα μέσα στην ζωή είναι και πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε.© 2017 Το ταξιδιωτικό blog travelSIF Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!